In onze Salon werken wij al jaren met de plantaardige producten van Rene Furterer.

 

"Mooi haar groeit op een gezonde hoofdhuid,net als een plant op een vruchtbare bodem."

Dit is de filosofie van het merk Rene Furterer.

 

De methode:   'Voorbereiden, wassen, verzorgen', die, na een nauwkeurige eerste diagnose, een uniek verzorgingsritueel biedt op basis van specifieke handelingen.

De voorbereiding bestaat uit een massage van de hoofdhuid met Complexe 5. De tweede stap, het 'wassen', gebeurt met een shampoo aangepast aan de specifieke behoeften van de hoofdhuid. Tot slot wordt er in de derde stap, het 'verzorgen', diepgaand op de hoofdhuid en de lengten ingewerkt. Vrouwen beleven voor de eerste keer een unieke stimulerende sensatie met natuurlijke aangename verzorgingen op maat.

Haarwortelanalyse

Een haarwortelanalyse wordt meestal alleen gedaan als de conditie van de hoofdhuid goed is, maar er toch sprake is van een haarprobleem. Op een ongezonde hoofdhuid kun je immers ook ongezonde haren verwachten. Een haarwortel analyse kan wel gemaakt worden als de conditie van de hoofdhuid niet optimaal is, maar meestal verdwijnen haarproblemen als de conditie van de hoofdhuid goed is.

Hoe werkt een haarwortelanalyse?

Bij een haarwortelanalyse worden ongeveer 20 haarwortels onder de microscoop bekeken. Hierbij wordt o.a. gelet op:

• De verhouding tussen gezonde en afgestorven haren
• Hoe de haren zijn afgestorven
• De groeisnelheid van de haren (erfelijke kaalheid)
• Aantasting van de haarwortels door melkzuur (stress)
• Of de haren voldoende voedingsstoffen krijgen

Doel van een haarwortelanalyse

Een haarwortelanalyse geeft zekerheid over de oorzaak van bijvoorbeeld haaruitval. Bovendien kan met een vervolgonderzoek aangetoond worden dat de geadviseerde behandeling ook echt werkt.

Als de haren bijvoorbeeld te snel groeien (erfelijke kaalheid), dan kunnen wij aan de haarwortels laten zien dat de lotion die de haargroei remt, ook echt effectief is.