Haarwortelanalyse

Een haarwortelanalyse wordt meestal alleen gedaan als de conditie van de hoofdhuid goed is, maar er toch sprake is van een haarprobleem. Op een ongezonde hoofdhuid kun je immers ook ongezonde haren verwachten. Een haarwortel analyse kan wel gemaakt worden als de conditie van de hoofdhuid niet optimaal is, maar meestal verdwijnen haarproblemen als de conditie van de hoofdhuid goed is.

Hoe werkt een haarwortelanalyse?

Bij een haarwortelanalyse worden ongeveer 20 haarwortels onder de microscoop bekeken. Hierbij wordt o.a. gelet op:

• De verhouding tussen gezonde en afgestorven haren
• Hoe de haren zijn afgestorven
• De groeisnelheid van de haren (erfelijke kaalheid)
• Aantasting van de haarwortels door melkzuur (stress)
• Of de haren voldoende voedingsstoffen krijgen

Doel van een haarwortelanalyse

Een haarwortelanalyse geeft zekerheid over de oorzaak van bijvoorbeeld haaruitval. Bovendien kan met een vervolgonderzoek aangetoond worden dat de geadviseerde behandeling ook echt werkt.

Als de haren bijvoorbeeld te snel groeien (erfelijke kaalheid), dan kunnen wij aan de haarwortels laten zien dat de lotion die de haargroei remt, ook echt effectief is.

Over HairReset

HairReset is een methode om haar- en/of huidproblemen op te lossen en is ontwikkeld op basis van 30 jaar ervaring in de behandeling van deze problemen.

Haaruitval, jeukende hoofdhuid, roos, psoriasis en erfelijke of hormonale haaruitval zijn enkele van de haar- en huidproblemen die wij dagelijks succesvol behandelen.

Hoe werken wij

Deskundige diagnoses van de hoofdhuid, haarwortels en het bloed staan bij ons centraal. Niet alleen weten wij zo precies wat de achterliggende oorzaken van de haar- en hoofdhuid-problemen zijn, ook kunt u zo de voortgang op de voet volgen.

Na een diagnose geven wij behandeladviezen voor bijvoorbeeld een gerichte verzorging van de hoofdhuid, reinigen van het lichaam, voeding, leefstijl etc.